Museu Marès de la Punta   |   Museu Mollfulleda de Mineralogia

Club de lectura de la novel·la Erem quatre de Lluis Ferran de Pol

dilluns, 13 maig 2019
Horari 
19h
Espai 
Biblioteca Pare Fidel Fita
Adreça 
c. Bonaire, 2
Població 
Arenys de Mar

L'escriptor arenyenc Lluis Ferran de Pol (1911-1995) va lluitar durant la Guerra Civil al Front de l'Aragó, va marxar a l'exili a França on va estar en un camp de concentració fins que va poder marxar a Mèxic. En aquest pais va viure durant 10 anys fins que va tornar a Arenys de Mar, aquesta experiència va marcar la seva obra literària.

Comentarem la novel·la Erem quatre amb Josep-Vicent Garcia Raffi, especialista en l'obra de Ferran de Pol i Neus Ribas, directora del Museu d'Arenys de Mar. La novel·la publicada l'any 1960 fa referència a la mitologia mexicana a través de la recerca d'una ciutat mítica per un grup format per un professor mexicà i tres alumnes seus: un nord-americà d'origen irlandès, una alemanya i el narrador un català exiliat i que havia lluitat a la Guerra Civil.

Aquesta activitat s'inclou en el projecte1939. L'abans i el després. Commemoració del 80 anys del final de la Guerra Civil a través d'una mostra transversal al territori que assenyala els museus com a dipositaris de la memòria material i per tant, també de la reflexió històrica dels precedents, els esdeveniments i les conseqüències de la guerra. Mostra en la que participen 24 museus de la Xarxa de Museus Locals de Barcelona.