Museu Marès de la Punta   |   Museu Mollfulleda de Mineralogia

Figura

Mides 
23,5 x 14 cm
Número de registre 
10111
Classificació del Fons Josep Ma. Pons Guri 
Materials 
Argila
Tècnica 
Esculpit, pintat
Descripció 

Figura del rei negre, obra de Manuel Muns i Ferreres (Barcelona 1903 - 1995) Escultor i mestre figurista artesà i un dels grans pressebristes del segle XX. És fill de Vicenç Muns nasqué el 17 de febrer de 1903 a Barcelona. Fou l’iniciador dels mestres figuristes de la nissaga Muns. Aprengué l’ofici a l’Escola de Belles Arts de Barcelona. L’any 1919, s’inicià a modelar fang al taller del mestre escultor Martí Castells i Martí.
Manuel Muns és el principal representant de la nissaga Muns,és el primer amb l’únic ofici de mestre figuraire artesà i escultor. El seu fill Andreu seguí la tradició com a mestre figurista artesà en el mateix taller-vivenda del carrer Vallespir, al barri de Sants a Barcelona. Manel Muns pertany a l'anomenada escola de Talarn o historicista, fou el verdader iniciador de figures de pessebre que intentaven ser realistes al representar les figures del pessebre amb trets hebreos o palestins, per fer-ho s'inspirà en els llibres de pintures i escultures de la Sagrada Bíblia. Les seves figures es poden reconèixer pel el disseny, representació i modelatge dels personatges i els animals. Sempre cercava noves posicions en les figures, en actituds originals, de gran naturalitat i sentit plàstic.
Aquesta figura destaca pels detalls i la riquesa decorativa de la indumentària que porta el rei Baltasar. Està realitzada en terracota, pintada i signada.

Cronologia 
1939-1950
Dissenyador/autor 
Manel Muns i Ferreres
Taller 
Taller Muns
Ubicació 
magatzem