Museu Marès de la Punta   |   Museu Mollfulleda de Mineralogia

Museu Mollfulleda de Mineralogia

Jornades Portes Obertes al Museu d'Arenys de Mar

dissabte, 11 novembre 2023 fins a diumenge, 12 novembre 2023
Horari 
Dissabte de 10 a 13h i diumenge d'11 a 13h
Espai 
Museu d'Arenys de Mar
Adreça 
carrer de l’Església, 43
Població 
Arenys de Mar
Entitats organitzadores 
Ajuntament d'Arenys de Mar, Museu d'Arenys de Mar

L'any 1988, Joaquim Mollfulleda i Borrell va fer donació a l'Ajuntament d'Arenys de Mar de la seva col·lecció de minerals, i es va obrir una nova secció del Museu d'Arenys de Mar sota el nom de Museu Mollfulleda de MIneralogia. Avui Arenys de Mar diposa d'una de les col·leccions més importants de mineralogia de Catalunya.

En aquesta jornada de portes obertes us proposem conèixer un espai on podeu introduir-vos a la mineralogia: Què són els minerals, Per què serveixen ? On s'obtenen ?. Trobaras informacions molt curioses sobre els minerals i les aplicacions: el magnetisme, la duresa, els usos, la sostenibilitat... i podràs contemplar una curiosa característica d'alguns minerals, la fluorescència. En la sala principal podras contemplar excepcionals exemplars d'arreu del món.

La planta superior està dedicada a la mineralogia de Catalunya on es poden estudiar les diferents explotacions mineres del pais i dels afloraments naturals: exemplar de les mines de sal de Cardona, les fluorites del Papiol o aragonits del Priorat.