Museu Marès de la Punta   |   Museu Mollfulleda de Mineralogia

Calisay, imatge antiga. Cèsar Martinell i associats

La petjada de Cèsar Martinell a Arenys de Mar

diumenge, 15 octubre 2023
Horari 
De 10 a 13h
Espai 
Centre Cultural Calisay
Adreça 
Riera Pare Fita, 31
Població 
Arenys de Mar
Entitats organitzadores 
Ajuntament d'Arenys de Mar, Museu d'Arenys de Mar, Associació BAR

Cèsar Martinell i Brunet (Valls 1888-Barcelona 1973) fou un arquitecte situat entre el Modernisme i el Noucentisme, també fou investigador, divulgador i historiador de l'art. Martinell va ser alumne dels grans arquitectes modernistes, Domènech i Montaner i especialment Antoni Gaudi. Martinell es conegut per la construcció d'una quarentena de cooperatives vinícoles, situades principalment en la zona sud de Catalunya, utilitzant arcs d'obra vista, o arcs de catenària.

Casat amb una arenyenca, Martinell va realitzar diversos edificis privats i públics a Arenys de Mar principalment en els anys 40, un dels treballs més coneguts són les reformes que va realitzar a la fàbrica de licors Calisay i dins l'Església de Santa Maria d'Arenys de Mar. Per commemorar els 50 anys de la seva mort, des del Museu us convidem a fer una visita guiada amb l'historiador de l'art Vicente de la Fuente per conèixer alguns dels treballs més significatius que Martinell va realitzar a Arenys de Mar.

Per participar en aquesta visita cal realitzar reserva prèvia trucant al 937924444 o per correu electrònic a talaverahd@arenysdemar.cat a partir del 2 d'octubre.