Museu Marès de la Punta   |   Museu Mollfulleda de Mineralogia

puntaire treballant

Redescobrim les puntes de coixí

diumenge, 15 octubre 2023
Horari 
D'11 a 13h
Espai 
Pati del Museu Marès de la Punta
Adreça 
carrer de l’Església, 43
Població 
Arenys de Mar
Entitats organitzadores 
Ajuntament d'Arenys de Mar, Museu d'Arenys de Mar, Associació de Puntaires Flor d'Alba d'Arenys de Mar

En l’origen de la història de la humanitat hi són les mans, treballar amb les mans ens permeten desenvolupar la nostra creativitat, les nostres habilitats i es genera un gran benestar. Aquest any les Jornades Europees del Patrmoni estan dedicadaes al “Patrimoni viu”, fent referència a les pràctiques, els coneixements i les habilitats que es transmeten de generació en generació, i que actualment es continuen mantenint. Les habilitats, els oficis i les professions que ens permeten conservar i salvaguardar el nostre patrimoni de moltes maneres diferents.

A Arenys de Mar l'ofici de puntaire forma part de la nostra essència i de la nostra història. Per aquest motiu volem celebrar aquestes Jornades Europees del Patrimoni amb les nostres puntaires. Us proposem un taller adreçat principalment a les persones que en algun moment han fet puntes, sense importar el nivell assolit. Volem que recupereu les sensacions del treball amb els boixets i sentir la seva remor. El taller estarà dirigit per les puntaires de l'Associació de Puntaires Flor d'Alba d'Arenys de Mar. El mateix dia també podreu visitar el local de l'Associació i conèixer els treballs que realitzen les puntaires.

Per participar en aquest taller cal realitzar reserva prèvia trucant al 937924444 o per correu electrònic a talaverahd@arenysdemar.cat a partir del 2 d'octubre.