Museu Marès de la Punta   |   Museu Mollfulleda de Mineralogia

Agenda

Museu Arenys de Mar

Dones de ciència

dimarts, 5 març 2019 fins a diumenge, 10 març 2019
De dimarts a dissabte de 10 a 13h i de 16 a 18h. Diumenges i festius d'11 a 13h
Museu Mollfulleda de Mineralogia
carrer de l’Església, 37-39
Arenys de Mar

Al llarg de la història moltes han estat moltes les dones que han participat en la descoberta d'importants avenços científics. En tots els casos, les seves trajectories professionals van patir moltes dificultats per la seva condició de dones, però aquest fet no va aturar la seva determinació en continuar les seves investigacions i estudis.        about Dones de ciència

Museu Arenys de Mar

Presentació del fulletó-itinerari Escenaris de la guerra a Arenys de Mar i recital de cançons i poemes.

divendres, 11 octubre 2019
De 18 a 19h
Convent dels Caputxins
carrer de Santa Maria, 1
Arenys de Mar

Presentació del fulletó-itinerari, Escenari de la guerra a Arenys de Mar. Durant la guerra, Arenys de Mar va ser una població de la rereguarda: va acollir refugiats, objectiu dels bombardeigs, sobretot a causa de l’existència d’una indústria de guerra. La guia, vol recuperar alguns dels principals fets i episodis viscuts durant aquesta guerra a través dels espais on van tenir lloc. La presentació es realitzarà en un d'aquests espai, el Convent dels Caputxins, que va ser col·lectivitzat i encara conserva petjades del conflicte.       about Presentació del fulletó-itinerari Escenaris de la guerra a Arenys de Mar i recital de cançons i poemes.

Museu Arenys de Mar

Visita guiada als búnquers d'Arenys de Mar

dissabte, 12 octubre 2019
16h i 17h

Durant la Guerra Civil a tota la costa catalana es van construir nius de metralladora per defensar el litoral d'una possible incursió de les tropes franquistes, a Arenys de Mar es conserven diversos exemples d'aquestes construccions. Acompanyats pel Grup de Búnquers Arenys visitarem l'interior d'aquestes construccions on potser trobarem alguna sorpresa.

Inscripció prèvia al telèfon 937924444 de l'1 a l'11 d'octubre de dimarts a dissabte de 10 a 13h i de 16 a 18h. Places limitades.       about Visita guiada als búnquers d'Arenys de Mar

Museu Arenys de Mar

Recreació Històrica. Arenys de Mar el juliol de 1936

diumenge, 13 octubre 2019
D'11 a 13h
Plaça de l'Ajuntament
Riera Bisbe Pol, 8
Arenys de Mar

El 18 de juliol de 1936 un aixecament militar contra la República en diferents punts d'Espanya va ser l'inici de la Guerra Civil. A Arenys de Mar per fer front a l'aixecament, els membres de la CNT vam prendre el control de l'Ajuntament i van aixecar una barricada a la plaça.

Per reviure i recordar aquests fet des del Museu s'organitzarà una recreació històrica dels fets del juliol de 1936.       about Recreació Històrica. Arenys de Mar el juliol de 1936

Museu Arenys de Mar

Trepitjarem de nou la lluna ?

divendres, 15 novembre 2019
Biblioteca Pare Fidel Fita
Bonaire, 2
Arenys de Mar

Fa 50 anys Neil Amstrong va passejar per la Lluna, fent realitat una de les grans fites de la humanitat viatjar al nostre satèl·lit. Quina és la situació actual dels viatges a l'espai? Ja hem abandonat els viatges a la Lluna per viatjar a planetes com Mart ? Conferència a càrrec d'Ignasi Casanova, director de l'Institut de Tècniques Energètiques de la UPC.

Museu Arenys de Mar

Jornada de Portes Obertes

dissabte, 16 novembre 2019 fins a diumenge, 17 novembre 2019
Dissabte de 10 a 13h i de 16 a 18h. Diumenge d'11 a 13h
Museu Mollfulleda de Mineralogia
carrer de l’Església, 37-39
Arenys de Mar

Del 8 al 17 de novembre com cada any tenim una cita amb la Setmana de la Ciència i el Museu Mollfulleda ho vol celebrar oferint-vos una Jornada de Portes Obertes els dies 16 i 17 de novembre per a conèixer una de les millors col·leccions de mineralogia del nostre pais i amb una vitrina dedicada a un dels grans esdeveniments científics que recordem aquest any: L'arribada de l'home a la lluna fa 50 anys.

Els horaris del Museu són dissabte de 10 a 13h i de 16 a 18h i diumenge d'11 a 13h.       about Jornada de Portes Obertes

Museu Arenys de Mar

Visita a l'exposició: La defensa de la costa del Maresme (1936-1939)

dissabte, 16 novembre 2019
Museu Marès de la Punta
carrer de l’Església, 43
Arenys de Mar

Durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939) la costa del Maresme va ser un enclavament important en el desenvolupament del conflicte. A l'iniciar-se la guerra, es van construir diferents tipus de fortificacions per a la vigilància i la defensa: nius de metralladores, bateries de costa, observatoris... L'objectiu era protegir el litoral i les poblacions costaneres d'una possible incursió procedent del mar. Des de l'illa de Mallorca, en mans de les forces rebels es van realitzar diversos atacs aeris contra la població civil.

Museu Arenys de Mar

Paisatges Geològics de Catalunya. Una mirada fotogràfica a la geologia catalana

dissabte, 16 novembre 2019 fins a diumenge, 15 desembre 2019
De dimarts a dissabte de 10 a 13h i diumenge i festius d'11 a 13h
Museu Mollfulleda de Mineralogia
carrer de l’Església, 37-39
Arenys de Mar
Exposició de fotografies de Jordi Lluís Pi, excursionista, fotògraf i afeccionat a la geologia, que ens ofereix una visió diferent dels paisatges del nostre país. En 50 fotografies vol apropar i donar-nos a conèixer la diversitat del paisatge geològic de Catalunya i mostrar la seva varietat cromàtica, de textures i de formes. Totes les fotografies van acompanyades per un text sobre les característiques geològiques de cada indret.
Museu Arenys de Mar

Mort a les cunetes

diumenge, 17 novembre 2019
Teatre Principal
carrer de l’Església, 41
Arenys de Mar

El muntatge narra la història de “La Fossa de Can Maçana o els Fets de Súria”: l´afusellament de vuit republicans, civils, que van ser trets la nit del 9 de febrer de 1939, de la presó de Manresa i la fuga d´un novè, Josep Nin, que ho va poder explicar. La fossa encara no ha estat localitzada. Amb direcció de David Pintó, Joan Valentí i Martí Marsal.

Museu Arenys de Mar

II Col·loqui d'Investigadors en Tèxtil i Moda

dijous, 21 novembre 2019 fins a divendres, 22 novembre 2019
A determinar
Museu del Disseny de Barcelona
Plaça de les Glòries Catalanes, 37,
Barcelona

El Grup d’Estudis de Tèxtil i Moda, adscrit a la Fundació Història del Disseny, vol ser un espai d’intercanvi concebut per promoure la recerca i la divulgació del coneixement en els camps del tèxtil i la moda mitjançant l’elaboració de projectes conjunts. Igualment vol vetllar per la conservació del patrimoni tèxtil, així com també donar a conèixer arxius i col·leccions públiques i privades. El Grup es proposa estudiar el món dels teixits i el vestuari des d’una perspectiva pluridisciplinària que contempli la història, l’art, la tecnologia, la sociologia, el disseny i la museologia.       about II Col·loqui d'Investigadors en Tèxtil i Moda