Museu Marès de la Punta   |   Museu Mollfulleda de Mineralogia

INFORMACIÓN EN CATALÁN

Museu Arenys de Mar

Escultura

Mides 
44 x 29 cm
Número de registre 
706
Classificació del Fons Josep Ma. Pons Guri 
Materials 
Argila
Tècnica 
Esculpit
Descripció 

Escultura de terracota patinada del bust d'una dona amb el seu fill als braços al que està amamantant. La dona porta el cabell recollit en una cua o monyo i porta els dos pits al descobert i està donant d'amamantar al nadó que porta als braços. Realitzada amb motlló, es conserven diversos exemplars d'aquesta escultura.

Cèsar Cabanes Badosa neix el 1885 a Arenys de Mar. L'any 1898 estudia a l'Escola d'Arts Aplicades i d'Oficis Artístics -La Llotja- on va tenir com a mestres els germans Vallmitjana. Cabanes instal·la el seu taller a Terrassa l'any 1919, va participar en diverses exposicions, entre elles la que es va celebrar al Balneari Lloveras d'Arenys de Mar l'any 1929. També va ser mestre d'escultura a l'Escola d'Arts i Oficis de Terrassa. Gran part de l'obra escultòrica de Cabanes es troba a la ciutat de Terrassa, tant en el Museu d'aquesta ciutat com en diversos monuments a l'aire lliure. Mort a Terrassa l'any 1952.
 
L'escultura Maternitat, correspon a les obres de tema amable que van tenir un gran èxit comercial, per aquest motiu es van realitzar diverses còpies en motlles, molt habitual i documentat en la majoria d’escultors de l’època. La Maternitat és una composició de regust noucentista, de la qual se’n conserven alguns exemplars, un dels quals pertanyent a l’Ajuntament d’Arenys de Mar. Amb aquest tema, tractat en nombroses ocasions al llarg de la seva trajectòria, Cabanes revela una vegada més el seu interès per la família i per les escenes de la vida quotidiana. L'any 2010 es va realitzar una exposició al Centre Cultural El Calisay de la que es va publicar un catàleg.
 
Cronologia 
1931
Procedència 
Terrassa
Dissenyador/autor 
Cèsar Cabanes Badosa
Exposicions 
Cèsar Cabanes Badosa. Retorn a casa
Ubicació 
magatzem