Pot de farmàcia
Pot de farmàcia d'estil imperi de pisa en forma de copa amb tapadora acampanada. Està decorada amb una cartel.la drapejada de color morat sobre blanc, dins la paraula Litagirum que es refereix a un mineral que té propietats antitranspirants. Aquest tipus de pots es realitzaven a Barcelona, es desconeix el taller productor.
El Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu conté entre les seves col·leccións el conjunt de La Farmàcia Balvey formada pel mobiliari original, datat del 1780, encàrrec del farmacèutic Tomàs Parès Català. Els mobles són de fusta pintada, i presenten diferents prestatgeries amb armaris als baixos i coronades per un entaulament corregut que està alhora sostingut per columnetes, pintades imitant marbrejats al igual que les portes dels armaris. S’ acompanya de dos armaris vitrina més i dos buits o portes que antigament donaven accés a la rebotiga de l’antiga apotecaria. Al mig s’hi troba el taulell de fusta, sense pintar, aparentment de cronologia posterior i en part mutilat.
El moble de farmàcia es troba equipat amb més de 200 pots de ceràmica, datats de 1827 segons encàrrec i compra de Tomàs Balvey i Parés. Són pots d’estil imperi, en forma de copa amb peu alt i tapadora, i estan decorats amb una cartel·la rectangular en forma de draperies que contenen la inscripció resumida del contingut. A més d’aquests pots també es conserven prop de 20 pots cilíndrics, més grans i amb igual decoració, i flascons i ampolletes diverses, de vidre amb etiquetes de la Farmàcia Balvey. La majoria de pots, flascons i recipients conserven encara les substàncies antigues al seu interior.
Més informació a: http://www.museudecardedeu.cat/