Museu Marès de la Punta   |   Museu Mollfulleda de Mineralogia

Museu Arenys de Mar
Museu Arenys de Mar

Volant

Mides 
18 x 275 cm
Número de registre 
42
Categoria de puntes i teixits 
Materials 
Cotó
Tècnica 
boixets, ret fi
Descripció 

Volant per a alba o roquet amb una ornamentació de fons de tul amb punts d'esperit i vora ondulada. Està format per dues zones de dibuix molt tupit: la part inferior amb medallons i línies corbes que es creuen i la superior amb motis curvilinis amb volutes. El disseny rep el nom popular de "la barca".

"El roquet és una vestimenta eclesiàstica, a manera de túnica, de lli blanc o batista, similar a l'alba, però més curta, arribant fins a sota del genoll (en la tradició anglicana és més llarg i arriba fins a la volta de la sotana), i sense cenyir al cos, o com el sobrepellís però amb les mànigues més estretes. Habitualment les vores són ornamentades amb puntes. Es pota sobre la sotana com a hàbit de cor i en serveis de culte altres que l'eucaristia com processons, enterraments, etc.

L'us del roquet, des de l segle XIII es reservat als bisbes i alguns preveres i diaques. També forma part de l'hàbit dels canonges regulars, que el poden dur substituint el sobrepellís i, per tant, també en els oficis litúrgics." (font viquipèdia: https://ca.wikipedia.org/wiki/Roquet).

 

Cronologia 
primera meitat segle XIX
Ubicació 
magatzem