El miracle de l'aigua
Escena del retaule dedicat a Sant Isidre de l'Església de Sant Martí d'Arenys de Munt. En aquesta escena es representa un moment de la vida de Sant Isidre: el miracle de l'aigua de Sant Isidre Llaurador. El sant vestit amb la indumentària dels llauradors de l'època amb dos personatges fa brollar aigua d'una roca perquè el seu patró Juan de Vargas pugui beure.
El retaule de Sant Isidre d'Arenys de Munt va ser realitzat l'any 1628 i destruït el juliol de 1936, es van conservar tres escenes que es van guardar al Museu Municipal Fidel Fita d'Arenys de Mar. Josep Ma. Pons Guri havia atribuït aquest retaule al mestre fuster Jaume Vendrell. L'any 2008 Joan Bosch, historiador de l'art dins els seus estudis sobre Agustí Pujol l'atribuieix a aquest autor, donades les similituds amb altre escultura d'Agustí Pujol també dedicada a Sant Isidre que es trobava a l'Església de Vilafranca del Penedès. Joan Bosch també referma aquest teoria en el sistema de treball al segle XVII quan les feines de realització d'un retaule estaven clarament diferenciades entre els fusters, els escultors i els pintors i dauradors.
L'any 2008 les tres escenes van ser restaurades al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya i van poder ser contemplades en una exposició l'any 2009 a la Sala d'Exposicions El Calisay d'Arenys de Mar.